Wie zijn we

Luminello is in 2012 opgericht door Sven Algoet

Sven is meer dan 30 jaar actief in de sector en is de drijvende kracht achter het bedrijf. Hij houdt zijn handen vol met de ontwikkeling en design van de producten, alsook de marketing en sales. Enthousiast en gedreven helpt hij je verder met je project.

Handgemaakt in Italië

Zo maken we het verschil ten opzichte van de vele fabrikanten, die hun productie naar Azië verhuizen om hun producten met goedkope grondstoffen te produceren.  Luminello kiest er voor om terug met lokale ambachtslui te werken, hun jarenlange ervaring is onze kwaliteitsgarantie. Werken met duurzame materialen zoals messing en porselein garanderen ook een lange levensduur en een unieke patina.     

Burelen

Wij investeerden in 2022 in een nieuwe werkplek. Onze burelen zijn energie neutraal, verwarmen en koelen doen we met zelf opgewekte groene energie. Bij een bezoek aan onze conceptstore kan je de elektrische wagen laden aan ons eigen laadstation.  

Conceptstore

Een plek waar je ons verhaal en collecties kan ontdekken, waar wij je verder helpen met je project. De conceptstore is opgebouwd met ervaren Belgische partners zoals Niko, Robu Furniture, Art Sound, Loewe en Atelier Vierkant. Voor het artwork werken we samen met Wim Vandersleyen. 

Onderhoudsvriendelijk

Na het oxideren van de verlichting brengen we een transparante vernislaag aan, die het mogelijk maakt de verlichting met een lauw sopje te poetsen. Gebruik geen bijtende middelen, deze kunnen de beschermlaag beschadigen. 

De buitenverlichting behandelen we met een natuurlijke boenwas, waardoor de armatuur extra zal patineren.

Voorraad

In ons groot magazijn te Eke zijn alle referenties uit voorraad leverbaar. Bestel je via een Luminello ambassadeur in België, garanderen wij korte levertermijnen.